Pionir - Negro Sweets | Keel Pastilles | 100G

Aantal: 17

Negro is sinds tientallen jaren een van de meest populaire merken in het voormalig Joegoslavië. Het is het handelsmerk van Pionir. Het traditionele recept is bewaard gebleven en wordt vandaag nog steeds met succes toegepast. Het geheim schuilt in de Negro-specifieke smaak die drop-extract geeft, terwijl smaakt naar verse munt.

Negro is een snoepje afkomstig uit Subotica en het is uitgevonden door József Ruff, die woonde en werkte in het Koninkrijk Joegoslavië. De snoep wordt in Servië door Pionir geproduceerd (de opvolger van Ruff’s zoetwarenproductie) sinds de jaren ’20. In Hongarije wordt het geproduceerd door Győri Keksz Kft., Een Hongaarse zoetwarenfabrikant. De slogan van het product is “de schoorsteenveger van de keel”. Zoals ook te zien is op de verpakking: Eeb schoorsteenveger afgebeeld bij het vegen van een schoorsteen. De oorspronkelijk zwarte kleur komt door actieve kool en anijs en lijkt op de smaak van zoethout, met als toevoeging de smaak van menthol. 

De naam verwijst dus naar zijn uitvinder, Pietro Negro, en het woord “zwart” (zoals de meest populaire versie van het snoep zwart is).

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »