Kiseljak - Sarajevski Kiseljak | MineraalWater | 0.5L

Artikelnummer: 3871059000023
Aantal: 3

Sarajevski Kiseljak Mineraalwater behoort tot de beste natuurlijke mineraalwaters ter wereld. Doordat natuurlijk Sarajevski Kiseljak mineraalwater van 150 tot 300 meter diepte komt en verrijkt is met de mineralen in haar natuurlijke stroom door de oude eruptieve rots. Zo natuurlijk en glashelder, met een natuurlijk uitgebalanceerde mineralenverhouding. Vol moderne technologie zonder externe invloeden. De samenstelling is natrium-calcium-magnesium waterstofcarbonaat-sulfaat mineraalwater. Ook verkrijgbaar in 1.5L flessen.

Natuurlijk Sarajevski Kiseljak mineraalwater is dit jaar beoordeeld met de beste beoordeling – 3 sterren voor smaak en kwaliteit. Het International Taste & Quality Institute iTQi (Internationaal Instituut voor proeven en kwaliteit van producten) heeft de Superior Taste Award gegeven voor de smaak en kwaliteit van Sarajevski Kiseljak Mineraalwater.

Tot nu toe heeft Sarajevo Kiseljak 7 Superior Taste-prijzen ontvangen, waarmee het dit jaar de gevestigde leiderspositie wist te consolideren, dankzij de hoge en herkenbare kwaliteit van het mineraalwater en verbeterde productie.

Georganiseerde vulling van de Sarajevski Kiseljak Mineraalwater in flessen startte al voor 1891.

De eerste bewaarde gegevens over Kiseljak zijn afkomstig uit de 16e eeuw, namelijk 1530, toen Kiseljak ‘Sauer Brunnen’ de Sloveense Benedikt Kuripešić noemt in zijn beschrijving van de reis van het keizerrijk naar Carigrad, geschreven in het Duits. De eerste deskundige analyse van mineraalwater in Kiseljak werd uitgevoerd in 1886 door prof. E.Ludwig, een rechtsconsulent uit Wenen, uitgenodigd door de Bosnische regering om mineraalwater in Bosnië te bestuderen. Volgens zijn analyse, “behoort dit water tot die vloeistoffen met de hoogste CO2, Glauber’s zouten en een aanzienlijke hoeveelheid ijzer, gezien de samenstelling is dit een specialiteit onder het Europese mineraalwater”.

Op 14 april 1997 publiceerde het Public Health Institute van de Federatie van Bosnië en Herzegovina een professionele mening dat Sarajevski Kiseljak helpt met stofwisselings-, lever-, galblaas- en galblaasaandoeningen, spijsverteringsziekten en nier- en urinewegziekten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »