Vranac Reserve | Plantaze | 2004 0.75L

Aantal: 14

Vranac reserve wordt alleen geproduceerd in de beste oogsten. Na veroudering in de houten kuipen en in de flessen (3-5 jaar), ontwikkelt de wijn zijn volle, karakteristieke en zeer herkenbare bouquet. Het is met recht geclassificeerd als de grote, volwassen en weelderige wijn. Gerenommeerde Reserve drukt de beste raseigenschappen van Vranac uit, maar getuigt tegelijkertijd van zijn lange levensduurpotentieel, zelfs in tientallen jaren. Dit is Vranac in zijn volle glorie en de uitdrukking van het gebied Ćemovsko polje in zijn grootste wezen.

Vranac Reserve

Rijke, geëxtraheerde, volle, rijpe wijn van fluweelzachte tannines, met aroma’s en smaken van donker bosfruit en volledig ontwikkelde secundaire en tertiaire smaken, herkenbaar gedroogde vijgen, pruimen, donkere chocolade en versgemalen koffie. De indrukwekkende nasmaak is te meten in minuten en niet in seconden. Dit is een van die grandiose wijnen die de Italianen de wijn ‘voor meditatie’ noemen.

Best te serveren op: 18-20oC.

Aanbeveling: Vranac Reserve moet minstens een half uur voor het serveren worden geopend (beter vroeger, als het mogelijk is), langzaam decanteren in karaf, wanneer de beste eigenschappen volledig tot uiting komen, het bouquet en de volledige, harmonieuze smaak van ‘goed, oude wijn ‘.

Food pairing:

Het kan tijdens de hele gang worden geconsumeerd, en het beste is met de biefstuk, varkensvlees, gerookt vlees, edele, halfharde kaas en de kaas met edele schimmel. Het is perfect afgestemd op vele soorten chocoladedesserts.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »