Vranac Wijn | Crnogorski Plantaze | 2015 of 2014 12.0% 1L

Aantal: 10

Vranac is een oude Montenegrijnse variëteit en de echte oorsprong ligt diep in de geschiedenis verborgen. Hoogstwaarschijnlijk is het afkomstig uit het nabijgelegen gebied van Crmnica en het is zeker zeer nauw verbonden met de druifsoort Kratošija. Het wordt sinds de 14e eeuw geteeld in de vallei van het meer van Skadar. Het is Montenegro’s wijnbouw- en nationale trots en daarmee bezet het zelfs 70% van de wijngaarden in Ćemovsko polje.

Wijngaarden, gelegen in de ondiep bodem, met meer dan 2.500 uur zonneschijn per jaar, geven de uitstekende kwaliteit van de druiven, die door de staat-van-de-apparatuur worden verwerkt in premiumwijnen. Plantaže is in het bijzonder erkend door de productie Van deze klassieke variëteit Vranac, van de gecontroleerde oorsprong en kwaliteit.

Montenegrijnse Vranac is de wijn waarmee deze druivensoort het best is ontdekt. Alle variëteitskarakteristieken van Vranac zijn daarin bewaard, maar het staat ook het beste voor het gebied, namelijk terroir-bodem en rotsen van Ćemovsko polje.

Deze krachtige, robuuste zuidelijke wijn werd onder de 100 beste Rode Wijnen van Europa ingedeeld in de lijst, gepubliceerd in het wekelijkse tijdschrift Il Mondo in Milaan in 1991.

Montenegrijnse Vranac 2013

De wijn is een robuuste kleur met de paarse tinten. Op neus en smaak herinnert het zich aan rijpe zure kersen, donker bosvruchten en pruimen met zoete, pittige tinten, waardoor het goede mondgevoel en warmte in de nasmaak vertoont. Het is vol op smaak, rijk aan alcohol en extract. Het heeft evenwichtige zuren en buitengewone tannische structuur, waardoor het mogelijk is om langer te leggen en te verouderen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »